keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Runebergin torttuja


Runebergin päivää vietetään 5.2. Silloin herkutellaan näillä makoisilla tortuilla. Minun tortuissa maistuu mansikka ja rommi.  Nämä on paistettu silikoonisessa kuppikakkuvuoassa, tulee isompia. Yleensä näissä tortuissa käytetään korppujauhoja tai piparimuruja, minä laitoin kaurahiutaleita.



8-10 torttua

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinajauhetta
1 dl maitoa

Väliin
mansikkahilloa

Koristeeksi
mansikkahilloa
1 dl tomusokeria
½-1 rkl maitoa

Kostutus
10% sokerivesi
rommiaromi


Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Laita puolet taikinasta vuokaan, laita nokare hilloa ja loput taikinasta päälle.
Paista 200 asteessa noin 15-20 min.
Keitä kattilassa 1 litra vettä ja 100 g sokeria ja lisää siihen maun mukaan rommiaromia. Koko kostutusvesi ei mene tähän satsiin. Käytä torttu vedessä.
Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...